ΕΝΕΡΓΑ ΑΝΘΗ - FLOWERS ENERGY

ΜΙΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Τα τελευταία χρόνια, είναι αυξημένο το ενδιαφέρον που αφορά την παραδοσιακή και φυσική υποστήριξη υγείας, χωρίς αντενδείξεις και χωρίς παρενέργειες.
Διαμέσου των διαφόρων απόψεων της πραγματικότητας, οι εσωτερικές σχέσεις και εξαρτήσεις έχουν αντίκτυπο στα βιολογικά φαινόμενα, δηλαδή τα ψυχολογικά, τα οικολογικά και τα κοινωνικά. Σύμφωνα μ’ αυτούς που παρατηρούν τον κόσμο, αποδεικνύεται ότι είναι ενδοτική η προσέγγιση στην ολιστική γνώση. Πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας ότι είμαστε άνθρωποι απ’ όλες τις πλευρές και πρέπει να μάθουμε να ερευνούμε τις διαφορετικές απόψεις για να μπορέσουμε να μελετήσουμε και ν’ αξιολογήσουμε κατόπιν το Σύνολο.

Βάσει αυτών των εκτιμήσεων μπορούμε να καθορίσουμε μία αλληλοσυμπλήρωση μεταξύ της ψυχοσωματικής κατάστασης και της αποθεραπείας.
Όταν εξετάζουμε την ψυχοσωματική κατάσταση είναι ήδη αποδεδειγμένη μία όργανο-βιολογική δραστηριότητα που θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε «πνευματική». Ομιλούμε για βίο-ψυχική και για βίο-βιολογική, διότι ο οργανισμός περικλείει στον εαυτό του την αξιοθαύμαστη σύνθεση των ψυχολογικών και βιολογικών λειτουργιών και υπ’ αυτήν την έννοια, μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι ή ψυχή διεισδύει σε βάθος και έχει κυριολεκτικά τις ρίζες της στον φυσικό οργανισμό.

Η Ανθοθεραπεία εντάσσεται τελικά σ’ αυτήν την κοινοποίηση όντας μία δονητική ενεργειακή θεραπεία, εντελώς φυσική.
Τα άνθη του Bach, στην πραγματικότητα δεν καταπολεμούν το σύμπτωμα ή την ασθένεια, αλλά βοηθούν την προσωπικότητα προοδευτικά να ξεμπλοκάρει τις απαραίτητες ενέργειες για την σταδιακή ίαση. Η Ανθοθεραπεία βρίσκεται σε αρμονία με τους Νόμους της Φύσης, σεβόμενη τον άνθρωπο στο Σύνολό του.

Τα ΕΝΕΡΓΑ ΑΝΘΗ, συνθέσεις από Άνθη του Bach, Καλιφορνέζικα, Αυστραλιανά καθώς και άλλης προέλευσης άνθη, μπορούν να συγκριθούν μ’ αυτά που στην Ομοιοπαθητική Ιατρική ονομάζουμε Σύνθετα Ιάματα. Από το φως αυτής της κατηγοριοποίησης προκύπτει πως τα Flowers Energy προκαλούν το ενδιαφέρον σαν μία θεραπεία, προσδιοριζόμενη ως Ολιστική.

ΕΝΕΡΓΑ ΑΝΘΗ - FLOWERS ENERGY

ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ

Η ψυχοσωματική στοχεύει στο να εξηγήσει την μετάβαση δια μέσου της οποίας μία ενόχληση, μία δυσαρμονία ψυχολογική ή συναισθηματικού τύπου, εξελίσσεται σε μια δυσλειτουργία οργανικής φύσεως.

Η επίδραση που ασκεί η ψυχή στο σώμα είναι τώρα πια δεδομένη, αλλά ακόμη δεν είναι τόσο διάχυτη η επίλυση του πόσο αυτή η επιρροή θα είναι έντονη και συνεχής και πόσο ενδιαφέρουσα θα είναι στο να προσδιορίζει την ασθένεια. Βεβαίως, δεν είναι μυστήριο το ότι οι ιδέες, οι εικόνες, τα συναισθήματα και οι συγκινήσεις μπορούν να ευθύνονται για τις μεταλλάξεις των οργανικών λειτουργιών, που συχνά είναι αρκετά σημαντικές, σε βαθμό που να γίνονται αιτία ή συναίτια σοβαρών παθήσεων.

Μια περίπτωση της δράσης της ψυχής στο σώμα, μπορεί να είναι συνδεδεμένη σ’ αυτήν την αλυσίδα: η ψυχολογική ενόχληση, εξ αιτίας της λειτουργικής αναπηρίας που φέρει κυτταρικές αλλαγές, προσδιορίζει την ανατομική βλάβη. Αντίθετα, ο θυμός είναι αιτία περιφερειακής αγγειοδιαστολής που εμφανίζεται με κοκκίνισμα, αιματική υπέρταση και μυϊκή τάση

 • οφειλόμενη σε εκφόρτωση αδρεναλίνης από τα επινεφρίδια.

Ακόμη και αρνητικές ή δυσαρμονικές καταστάσεις της ψυχής που παρατείνονται στον χρόνο - όπως το άγχος, η καταπιεσμένη οργή, η αγανάκτηση, η εξέγερση - μπορούν να έχουν παθολογικά αποτελέσματα μιας συγκεκριμένης έντασης. Η κλασική περίπτωση είναι αυτή του δομικά υγιούς φοιτητή αλλά με άγχος και με φόβο, όταν πλησιάζουν οι εξετάσεις είναι πάντα πιο ανήσυχος για την έκβαση που μπορεί να έχουν. Αυτή η κατάσταση παράγει φυσικά προβλήματα, όπως αϋπνία, κακή πέψη, με επακόλουθη αυτοτοξίνωση και νευρική ασθένεια. Επηρεάζεται αρνητικά η ψυχολογική ισορροπία, προκαλώντας κατάθλιψη και ευερεθιστικότητα.

Είναι επίσης ενδιαφέρον να λάβουμε υπ’ όψιν μας και την αντίθετη διαδρομή: δηλαδή την επιρροή της φυσικής πάθησης στην ψυχή. Παραδείγματος χάριν, η ενόχληση αρχίσει από μία φυσική αιτία, αλλά παράγει μία ψυχική αντίδραση ανησυχίας ή φόβου που με την σειρά της εντείνει την ενόχληση και την προσκολλά κάνοντάς την να διαρκεί ακόμη και όταν η φυσική αιτία έχει εξαντληθεί.

Συγκεκριμένα υποθέτουμε μία συνηθισμένη δυσπεψία ή μια γαστρίτιδα οφειλόμενη σε με μια χαλασμένη τροφή: αυτή είναι η φυσική αιτία που παράγει μια φυσική ενόχληση, μία ενόχληση που μπορεί να περάσει απλά, με μία ή δύο μέρες νηστείας και λίγο ανάπαυση. Αυτό θα συνέβαινε σίγουρα, σε ήσυχα άτομα με μία καλή ψυχοσωματική ισορροπία. Αντίθετα, εάν η απλή πάθηση ταλαιπωρεί ένα αγχώδες άτομο εξαιρετικά ανήσυχο για την υγεία του, τα πράγματα περιπλέκονται: η ανησυχία μπορεί να προσδιορίσει μία εντατικοποίηση της ενόχλησης, ως και την παράτασή της και η ελαφριά γαστρίτιδα κινδυνεύει να γίνει μία χρόνια γαστρίτιδα. Δημιουργείται με δύο λόγια, ένας φαύλος κύκλος. Η παράταση της ενόχλησης κάνει τον ασθενή να πιστεύει πως είναι προσβεβλημένος από έλκος ή από καρκίνο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο μία συνηθισμένη και προσωρινή ενόχληση προσκολλάται και μπορεί να φτάσει να είναι η πραγματική αιτία για ένα «κατασκευασμένο έλκος» με την ψυχική βοήθεια.

Σε αυτήν την περίπτωση η θεραπεία δεν θα έπρεπε να απευθύνεται στην ίαση του στομάχου, γιατί με το να βλέπει ο ασθενής τον γιατρό να συνταγογραφεί όλο και περισσότερα φάρμακα για την ασθένεια, τον καθιστά όλο και πιο ανήσυχο. Αντίθετα, είναι βασική μία ψυχοθεραπευτική υποστήριξη, με την Ανθοθεραπεία “ΕΝΕΡΓΑ ΑΝΘΗ”, που βοηθά να εξουδετερώσουμε τις αρνητικές συγκινητικές επιρροές του ασθενούς, μεταβάλλοντάς τες σε θεραπευτική ενέργεια.

Ανακεφαλαιώνοντας, υπογραμμίζουμε το πρακτικό ενδιαφέρον των αλληλεπιδράσεων μεταξύ σώματος και ψυχής. Επομένως, πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε ασθένεια, συμπεριλαμβανομένων και των φυσικών τραυμάτων παραγομένων από κατάγματα ή πληγές, διαδέχεται ένα ψυχικό παράγοντα. Το ίδιο γεγονός της ασθένειας προκαλεί ένα ψυχικό τραύμα περισσότερο ή λιγότερο δυνατό. Επίσης είναι ανάγκη να θυμόμαστε ότι οι αρνητικές ψυχικές καταστάσεις μπορούν να προκαλέσουν μείωση της ανοσοποιητικής άμυνας, ελαττώνοντας την δύναμη του οργανισμού.

Υπενθυμίζουμε την συγκινησιακή μόλυνση σαν πηγή σοβαρού ενεργειακού stress. Σύμφωνα με την θεωρία των πέντε στοιχείων, κάθε ομάδα οργάνων παρουσιάζει ένα τύπο ενέργειας που τα ελέγχει σύμφωνα με τις ακόλουθες σχέσεις:

 • Θυμός, ανυπομονησία, απογοήτευση: ήπαρ και χοληδόχο κύστη [βλέπε Ε.Α. 5 και 10]
 • Υστερία, συναισθηματική αστάθεια: καρδιά, λεπτό έντερο [βλέπε Ε.Α. 6 και 11]
 • Εξαιρετική ανησυχία, ζήλια, ανάγκη προσοχής, αίσθηση αναρμοδιότητας: στομάχι, σπλήνα, πάγκρεας (βλέπε Ε.Α. 10 και 11]
 • Φόβος, απομόνωση, έλλειψη έκφρασης: πνεύμονες, παχύ έντερο [βλέπε Ε.Α. 2]
 • Φόβος, ανασφάλεια, μειωμένη πρωτοβουλία και μικρή φιλοδοξία: νεφροί, ουροδόχος κύστη [βλέπε Ε.Α. 8]

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Από πρόσφατες μελέτες της βιοηλεκτρονικής, έχει προκύψει ότι το ενεργειακό πεδίο του ασθενούς μπορεί να επηρεαστεί από τις δονήσεις των Ανθέων του Bach. Για να καταλάβουμε πως ενεργούν αυτές, είναι ανάγκη να ξεκινήσουμε από την προϋπόθεση ότι ο άνθρωπος έχει μια συχνότητα που σχετίζεται με την συχνότητα των ανθέων.

Κάθε άνθρωπος έχει ένα δικό του ενεργειακό πεδίο και το σώμα μας διαπερνάται από ένα νευρικό δίκτυο, που είναι στην πραγματικότητα, ένα ηλεκτροχημικό δίκτυο. Εάν καταφέρναμε να απομονώσουμε όλους τους νευρώνες μας και να τους βάλουμε σε μία σειρά τον ένα μετά τον άλλον, θα προέκυπτε μία πάρα πολύ μακριά σειρά, που θα έκανε τον γύρο του κόσμου πάρα πολλές φορές.
Επομένως υπάρχει το φαινόμενο του πεδίου στο νευρικό μας σύστημα, που είναι ιδιαιτέρως ξεχωριστό: το σώμα μας είναι βυθισμένο σ’ ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο με πολύ υψηλή συχνότητα, αλλά πολύ αποφορτισμένης έντασης. Η ύπαρξη αυτού του πεδίου έχει αποδειχθεί από τον Peter Mendell.
Το αποτέλεσμα Kierlian, δηλαδή η ενεργειακή διάγνωση των τελικών σημείων, είναι ένα αποτέλεσμα «κορυφής», που επιτυγχάνει να χρησιμοποιεί ένα μαγνητικό πεδίο σε πάρα πολύ υψηλή ένταση. Εάν ένας άνθρωπος , ακουμπά τα χέρια του σ’ ένα γυαλί από το οποίο διέρχεται ρεύμα υψηλής τάσης [20/50 χιλιάδες volts], η δόνηση αναπτύσσει την διάκριση αυτού του πεδίου, χωρίς να είναι θανατηφόρα.

ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η εργασία του Dr Edward Bach ξεκινάει από μία αρχή: η ασθένεια δεν είναι φυσικά, υλικό γεγονός, αλλά γεννιέται από μία ψυχική σύγκρουση που μπορεί να ξεσπάσει όταν το πνεύμα δεν υπακούει στην ψυχή, που της χρησιμεύει να την οδηγεί και να την βοηθάει. Για να θεραπεύσουμε το σώμα, επομένως, είναι ανάγκη να θεραπεύσουμε το πνεύμα: να αποβάλλουμε τον φόβο, τις ανησυχίες, τα άγχη και όλα αυτά τα συναισθήματα που ανοίγουν διάπλατα την πόρτα στην εισβολή της ασθένειας.
Για μια σωστή χρήση της Ανθοθεραπείας, εάν θέλουμε να αυτοθεραπευθούμε και να θεραπεύσουμε, χρησιμοποιώντας τα Ανθοϊάματα, οφείλουμε να ακολουθήσουμε προσεκτικά την χαραγμένη οδό από τον Dr Bach. Από μία φυσική, συγκεκριμένη, πραγματική και αναμφισβήτητη ενόχληση, πρέπει να ανατρέξουμε στην ψυχική αιτία, αόριστα αλλά εντατικά διεισδύοντας στο βάθος της συμπτωματολογίας φυσικού τύπου των πέντε κατηγοριών.
Είναι ανάγκη να ερμηνεύσουμε στην πραγματικότητα τις συμβουλές του Bach, σύμφωνα με τις οποίες από μία ιδιαίτερη ασθένεια του σώματος μπορούμε να ανατρέξουμε στην ατέλεια που υπάρχει κατά βάση. Αυτή η «κυκλική επιδίωξη» είναι αποτελεσματική εάν θέλει να φθάσει κάποιος στα όρια της ιατρικής κλινικής και να θεραπεύσει σοβαρά τον ασθενή κατά τρόπον τέτοιον που θα μπορούσε να τον πει κανείς ολιστικό.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

Για να θεραπεύσουμε με Ανθοϊάματα, είναι ανάγκη να καταλάβουμε σε βάθος την συναισθηματική κατάσταση του κάθε νου και να εντοπίσουμε το βασικό σημείο της χαρακτηριστικής δυσλειτουργίας που κάνει τα κατώτερα ελαττώματα να τονίζονται, κάτω από κατάσταση σωματικής ασθένειας.
Επομένως, είναι ανάγκη να έχουμε μία ολιστική άποψη του ασθενούς, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον νου, το σώμα, τα συναισθήματα και το πνεύμα. Η πρώτη προσέγγιση θα γίνει με την πιο έντονη εμφάνιση του «κακώς έχειν» (σωματική πάθηση, συναισθηματική δυσκολία, τραύμα).
Είναι βασικό να προσπαθούμε να παρακινούμε το άτομο στο να εξηγήσει αυτά που περιέχει η δική του κακή κατάσταση και να τον οδηγούμε με προσοχή στις θετικές πλευρές του με σκοπό να τον ενθαρρύνουμε με απόψεις, ιδέες, εκτιμήσεις, παραδείγματα. Επαναφέρουμε την άποψη του εξατομικευμένου και μοναδικού άνθους εάν έχουμε καταλήξει ότι αυτό είναι το σωστό. Μετά καταχωρούμε το Ε.Α. που αντιστοιχεί στην παθολογία που πρόκειται να αναλύσουμε.

Παραδείγματος χάριν, εάν πρόκειται για ένα δυνατό πόνο, θα χρησιμοποιήσουμε το Ε.Α. 5, σε συνδυασμό με άλλες φυσικές και ομοιοπαθητικές θεραπείες. Είναι ενδιαφέρον να αναλύουμε πάντα την θετική δυναμική του ασθενούς για να τον κάνουμε να ξεπεράσει σε όλα τα επίπεδα το πρόβλημα, αλλιώς διατρέχουμε τον κίνδυνο να κάνουμε περιορισμένες θεραπείες. Η δόνηση καταφέρνει να στείλει ένα δυνατό μήνυμα σε όλα τα σημεία που είναι εκδηλωμένη η πάθηση.

Τα ΕΝΕΡΓΑ ΑΝΘΗ μπορούν να θεωρούνται ως βιοκαταλύτες, ικανοί να εισχωρήσουν στο σύστημα της ενεργειακής ροής σε σταθερή ισορροπία πάνω στην οποία στηρίζεται η ζώσα ύλη. Η ισορροπία αυτού του συστήματος εγγυάται την υγεία, ενώ η ισορροπία συμπίπτει με την ασθένεια.
Τα ανθοϊάματα μπαίνουν σ’ ένα πολύ σύνθετο, βιοχημικομοριακό και βιοφυσικο-ηλεκτρομαγνητικό «παιχνίδι», στο οποίο λαμβάνουν μέρος όλες οι δομές του οργανισμού.
Ο άνθρωπος λειτουργεί σαν ολοκληρωμένη μονάδα, συντεθειμένη από τρία δομικά επίπεδα: το νοητικό, το συναισθηματικό και το φυσικό. Όταν παρατηρούμε θετικό αποτέλεσμα και στις τρεις ολοκληρωμένες μονάδες τότε ξέρουμε πως το Ίαμα λειτούργησε.

Η δράση των ΕΝΕΡΓΩΝ ΑΝΘΕΩΝ θα είναι τόσο περισσότερο εμφανής, όσο μεγαλύτερη επιμέλεια θα έχει δοθεί στον να βρούμε το σωστό ίαμα.

ΕΝΕΡΓΑ ΑΝΘΗ

 

Ε.Α. 1
Ηλεκτρομαγνητικά πεδία – Ραδιενεργές Ουσίες

ΣΥΝΘΕΣΗ:

 • BUSH FUCHSIA
 • CROWEA
 • FRIMGED VIOLET
 • MULLA - MULLA
 • YARROW SPECIAL FORMULA
 • WARATAH

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

 • Ισχυρή προστατευτική δράση του φυσικού αιθερικού σώματος από ηλεκτρομαγνητική και ραδιενεργή προσβολή.
 • Δημιουργεί μια προστατευτική κάλυψη, βοηθάει στην εξάλειψη / αποβολή των ενοχλητικών μαγνητικών πεδίων που επιδρούν αρνητικά στον οργανισμό δημιουργώντας λειτουργικές και οργανικές ενοχλήσεις.
 • Βοηθάει στην βελτίωση της διαίσθησης.
 • Δίνει διαύγεια, βοηθάει να έχει κανείς εμπιστοσύνη στα συναισθήματα του.
 • Είναι χρήσιμο στους «ηλεκτρισμένους» ανθρώπους.
 • Για την χρόνια κούραση προκαλούμενη από μόνιμες ηλεκτρικές και ηλεκτρομαγνητικές επιρροές που υφιστάμεθα.
 • Για αυτούς που αισθάνονται μονίμως ασταθείς, ανασφαλείς και δεν κατέχουν το «γνώθι σ’ αυτώ».
 • Για την επίλυση των βλαβών της αύρας σε περίπτωση τραύματος, πόνου, ανησυχίας, κατάχρησης και για όποιον έχει υποστεί σωματική ή ψυχολογική βία.
 • Για όποιον φοβάται την φωτιά, όταν ο φόβος είναι ασυνείδητος συχνά εκδηλώνεται με έλλειψη ζωτικότητας, σαν να θέλει να εξαφανιστεί, για να ξεπεραστεί το σοκ των εγκαυμάτων της φωτιάς. Για διαρκή έκθεση στον ήλιο.
 • Για όποιον βρίσκεται στο ύστατο σημείο της απόγνωσης, δίνει δύναμη και κουράγιο για να αντιμετωπιστεί η κρίση και τονώνει την ικανότητα για επιβίωση.
 • Δίνει κουράγιο, επιμονή/πείσμα, προσαρμοστικότητα στις επείγουσες και μεγάλες προσκλήσεις.
 • Προστατεύει την ψυχή και βοηθάει όποιον δουλεύει σε περιβάλλον/πεδίο που έχει ως αντικείμενο την ψυχή.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:

 • Έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία
 • Έκθεση για ραδιογραφικές εξετάσεις (RX, TAC)
 • Ραδιοθεραπεία
 • Χρήση ραδιενεργών ουσιών
 • Πολύωρη έκθεση σε ακτίνες UV
 • Έκθεση σε ηλεκτρικά πεδία
 • Συνεχής χρήση μόνιτορ
 • Εκτεταμένη τηλεθέαση.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:

4 σταγόνες 3-4 φορές την ημέρα. Συνιστάται η λήψη ( στην περίπτωση που είναι δυνατόν να το ξέρουμε προκαταβολικά) από την πρώτη μέρα ως την 15-20 μέρα μετά την έκθεση.

Σημείωση:

Για να δοκιμάσουμε κατά πόσο είναι χρήσιμη αυτή η θεραπεία και κατ’ επέκταση κατά πόσο επιδρούν σε εμάς τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, φτάνει να χορηγήσουμε και να διαπιστώσουμε τη γρήγορη επανεμφάνιση της ενέργειας και της αίσθησης της ευημερίας.


Ε.Α. 2
Ζωτικότητα – Γηρατειά

ΣΥΝΘΕΣΗ:

 • ALOE VERA
 • HORNBEAM
 • MACROCARPA
 • MADIA
 • MORNING GLORY
 • OLIVE
 • RED LILY
 • ALASKA SWEET – GRASS

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Τα σωματικά φαινόμενα, όταν έχουν απορροφηθεί από τα ψυχικά, μπορούν να παρουσιαστούν ως «φαινόμενα της μεταβολής / μεταστροφής» και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον εσωτερικό μεταβολισμό, από εκεί προέρχεται και η έλλειψη ενέργειας. Το F. Energy 2 διαμέσου της επανάκτησης της φυσικής δύναμης μπορεί να βοηθήσει την αναμόρφωση σε ψυχικό επίπεδο. Αυξάνει τη ζωτική δύναμη και αναζωογονεί το σώμα.

 • Για όποιον αισθάνεται εξαντλημένος, «κενός» και έχει καταχραστεί τις δημιουργικές και ζωτικές του ενέργειες. Ξαναγεννά την δημιουργική ενέργεια, εστιάζει στις παρούσες δυνάμεις, εξαφανίζοντας τα φαντάσματα των αναμνήσεων.
 • Για την κούραση χωρίς φαινομενικούς λόγους, την ανικανότητα, την έλλειψη θέλησης ή τη δυσκολία να αντιμετωπισθούν οι καθημερινές υποχρεώσεις.
 • Βοηθάει στις θεραπείες αποτοξίνωσης από αλκοόλ, ναρκωτικά, φαγητό.
 • Ανανεώνει τις ζωτικές δημιουργικές δυνάμεις που είναι συγκεντρωμένες στην καρδιά, αναζωογονώντας την εξασθενημένη θέληση και κουράγιο.
 • Βοηθάει στην συγκέντρωση, στην προσοχή λεπτομερειών, αυξάνει την ικανότητα της παρακολούθησης και την διεκπεραίωση ενός σχεδίου.
 • Δίνει δύναμη στο εξαντλημένο και κουρασμένο σώμα που δεν έχει πλέον τη θέληση επαναδραστηριοποίησης.
 • Ενισχύει τον ενθουσιασμό, την εσωτερική δύναμη, την αντοχή σε όποιον αισθάνεται μπερδεμένος και δεν καταφέρνει να δει τη λύση των φυσικών, συναισθηματικών ή πνευματικών προβλημάτων του.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:

Ελάττωση της ψυχικής και φυσικής ενέργειας.
Γηρατειά.
Πρόωρη Γήρανση.
Κατάσταση απουσίας / απάθειας.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:

4 σταγόνες 4 φορές ημερησίως. Σε οξείες περιπτώσεις έλλειψης ενέργειας ή ζωτικότητας μπορούν να χορηγηθούν 4 σταγόνες κάθε 3-4 ώρες μέχρι βελτίωσης.


Ε.Α. 3
Αλλεργία

ΣΥΝΘΕΣΗ:

 • GRAB APPLE
 • TRINGED VIOLET
 • ILLAWARRA FLAME TREE
 • MACROCARPA
 • YARROW

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

 • Για αυτούς που έχουν αναπτύξει μία υπερευαισθησία προς το εξωτερικό περιβάλλον και αισθάνονται κυριευμένοι από τα στοιχεία του.
 • Ενεργεί κατευθείαν στο θύμο αδένα.
 • Ισχυροποιεί την ενέργεια που προστατεύει από την δυσαρμονία και από τις αρνητικές επιδράσεις του περιβάλλοντος, παρέχει μια θετική ψυχική ασπίδα απέναντι στην υπερευαισθησία και την αίσθηση της ευπάθειας.
 • Διευκολύνει την ισορροπημένη αποβολή τοξινών και την αναγνώριση τους μέσα στον οργανισμό.
 • Βοηθάει όποιον είναι υπερβολικά ευπαθής και συχνά υποκείμενος σε αλλεργικές ενοχλήσεις και ενισχύει τις άμυνες απέναντι στις φυσικές και περιβαλλοντικές επιθέσεις.
 • Για όποιον ζει σε σύγκρουση με το σώμα του.
 • Για τους θεραπευτές και για όποιον κρατάει μέσα του τις παθήσεις και προβλήματα των άλλων.
 • Για όποιον υποφέρει από μια ισχυρή αίσθηση άρνησης, νοιώθει αποκλεισμένος, όταν η ψυχική κατάσταση είναι πάσχουσα.
 • Αίσθηση σύνθλιψης και άρνησης.
 • Δίνει σιγουριά, αίσθηση ευθύνης, αυτοπεποίθηση, αυτοαποδοχή.
 • Ενισχύει τον ενθουσιασμό, την εσωτερική δύναμη, αντίσταση.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:

Αλλεργία.
Εποχική αλλεργία (ανοιξιάτικη, φθινοπωρινή)
Δερματική αλλεργία
Τροφική αλλεργία
Ρινίτιδα
Αλλεργικό Άσθμα
Αλλεργική κολίτιδα

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:

4 σταγόνες 4 φορές ημερησίως. Κατά τη διάρκεια κρίσης κάθε μία ώρα.


Ε.Α. 4
Πρόσφατα τραύματα Shock

ΣΥΝΘΕΣΗ:

 • ARNICA
 • CHERRY PLUM
 • COTTON GRASS
 • FRINGED VIOLET
 • LADIES TRESSES
 • RED CLOVER
 • ROCK ROSE
 • STAR OF BETHLEHEM
 • WHITE FIREWEED

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Είναι ένα ανθοϊαμα για κάποιο αγχωτικό γεγονός, βίαιο, αναπάντεχο, ξαφνικό, αιφνίδιο shock. Θεραπεύει τη διακοπή της ζωτικής ενέργειας μετά από ένα τραύμα, βοηθάει στη διατήρηση της επαφής με το ανώτερο «εγώ» μας, ιδίως όταν έχει διαλυθεί από το σώμα εξαιτίας ενός σοβαρού τραύματος ή μια βαθιάς πληγής.

 • Βοηθάει στην διάλυση επίπονων, πρόσφατων τραυμάτων.
 • Βοηθάει στο να κυλούν οι συναισθηματικοί πόνοι και να διαλυθούν οι φυσικοί, επανακτώντας την φυσική και αιθερική ακεραιότητα του σώματος.
 • Για την ήρεμη αντιμετώπιση και απομάκρυνση οποιουδήποτε τραυματικού συμβάντος: εξετάσεις, εγχειρήσεις, ενδοσκοπήσεις.
 • Θεμελιώδες ιατρικό για όλες τις κλινικές επεμβάσεις.
 • Αποκαθιστά την ηρεμία σε περίπτωση πανικού ή υστερίας.
 • Χαρακτηρίζεται ως «πρώτη ψυχική βοήθεια» σε επείγουσες περιπτώσεις και σε οικογενειακές καταστάσεις συναισθηματικά «φορτισμένες».
 • Βοηθάει στον αυτοέλεγχο και στην διάθεση εποικοδομητικού διαλόγου.
 • Δίνει κουράγιο και την ικανότητα να έχουμε υπό έλεγχο δύσκολες καταστάσεις.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:

Πρόσφατα τραύματα Shock.
Συνεχή έκθεση σε βίαιες σκηνές (TV, Σινεμά)
Συναισθηματικά τραύματα
Ατυχήματα
Συναισθηματικές απώλειες
Τραύματα από χειρουργικές επεμβάσεις, ενδοσκοπήσεις, αναισθησίες, φόβο για τον οδοντίατρο, οδοντιατρικές θεραπείες, εξαγωγές.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:

4 σταγόνες κάθε ώρα όταν το shock είναι ισχυρό και στη συνέχεια 4 σταγόνες 3 φορές την ημέρα για 10 ημέρες. Σε περιπτώσεις επεμβάσεων: 4 σταγόνες 4 φορές ημερησίως ξεκινώντας 2 μέρες πριν την επέμβαση και για μερικές μέρες μετά, σύμφωνα με την σοβαρότητα του τραύματος.


Ε.Α. 5
Πόνος

ΣΥΝΘΕΣΗ:

 • ARNICA
 • CROWEA
 • DANDELION
 • DEVA LILAS
 • ROCK WATER
 • STAR OF BETHLEHEM
 • SUNSHINE WATTLE
 • TALL YELLOW TOP

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Για να ξεπεραστεί η στιγμιαία δυσκολία, επαναφέρει την επιμονή και το κουράγιο. Δίνει ηρεμία και γαλήνη, ελευθερώνει από την άκαμπτη συμπεριφορά ( είτε προς εμάς τους ίδιους είτε προς τους άλλους) που μπορεί να γίνει αιτία πόνου στις αρθρώσεις. Θεμελιώδες ανθοϊαμα για τις αρνητικές επιπτώσεις μετά από μια χειρουργική επέμβαση, μετά από ένα φυσικό τραύμα ή μια βαριά πληγή.

 • Χαλαρώνει τον συναισθηματικό εκνευρισμό που συγκεντρώνεται στους μύες, αυξάνει την ευπάθεια χάρη στη χαλάρωση του σώματος και είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο για τη σωματική δουλειά ή για όποιον έχει πολλές ευθύνες.
 • Ενισχύει τον αυθορμητισμό και τη χαλαρή συμπεριφορά στη ζωή: για όποιον είναι απόλυτος και άκαμπτος με τον εαυτό του ή για όποιον έχει διαλέξει μια σκληρή ασκητική στάση ζωής, βοηθάει στην επανάκτηση της πνευματικής ευρύτητας και αυξάνει τη συναισθηματική διαθεσιμότητα προς το επόμενο, προς το μελλοντικό.
 • Δίνει αισιοδοξία, ικανότητα του να αναγνωρίζουμε και να δεχόμαστε την ομορφιά και τη χαρά του παρόντος.
 • Οδηγεί σε ένα λαμπρό μέλλον.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:

Πόνοι: αυχενικοί, ραχιαίοι (σπονδυλικής στήλης)
Πονοκέφαλος
Νευραλγίες
Αρθριτική κυκλοφορία
Μυαλγίες
Αρθρώσεις
Αρθρίτιδες.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:

4 σταγόνες 4 φορές ημερησίως. Σε περίπτωση κρίσης 4 σταγόνες κάθε 2 ώρες μέχρι βελτίωσης. Οι σταγόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις ζώνες που πάσχουν, κάνοντας ελαφρώς μασάζ.


Ε.Α. 6
Παγκόσμια Αγάπη

ΣΥΝΘΕΣΗ:

 • ALPINE AZALEA
 • BLEEDING HEART
 • BLUEBEEL
 • DOG ROSE
 • FIVE CORNER
 • HAREBELL
 • HOLLY
 • PHILOTHECA
 • YELLOW STAR TULIP

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

 • Οδηγεί στην παγκόσμια αγάπη. Ελευθερώνει την ικανότητα του «αγαπώ», για μια αγάπη χωρίς όρια και όρους.
 • Βοηθάει στην ανάπτυξη της εσωτερικής αγάπης, τόσο προς τον εαυτό μας, όσο και για τον κόσμο γύρω μας.
 • Ενεργεί σε καρδιακό επίπεδο, διαλύοντας τα φράγματα που εμποδίζουν την εκπομπή και την αντίληψη των καρδιακών παλμών.
 • Ενθαρρύνει τη ροή της αγάπης μέσω ημών άνευ όρων.
 • Κατά της ανικανότητας της συναισθηματικής αποδοχής και αναγνώρισης και κατά της υπερβολικής γενναιοδωρίας.
 • Βοηθάει για την διακοπή μιας σχέσης, την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου και για την ισορροπία μιας σχέσης.
 • Οδηγεί την καρδιά στην αληθινή αγάπη, προδιαθέτει την αποδοχή των άλλων, πολεμάει τη ζήλια, το μίσος, την έχθρα.
 • Για όποιον νοιώθει αποκομμένος απ’ το συναίσθημα: το συναίσθημα υπάρχει, αλλά είναι συγκρατημένο, για όποιον φοβάται να εκφραστεί, γιατί ανησυχεί (φοβάται ότι η αγάπη και η χαρά μπορεί να εξαντληθούν ή να ξαναβρεθούν).
 • Βοηθάει στο να είμαστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι σε στιγμές εσωτερικής ταραχής ή ταραχής προκαλούμενης από εξωτερικούς παράγοντες. Οδηγεί σε συναισθηματική και αισθηματική ισορροπία.
 • Για όποιον υποτιμά τον εαυτό του και πιστεύει ότι δεν αξίζει αγάπη.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:

Αναζήτηση παγκόσμιας αγάπης
Έλλειψη αγάπης και δυσκολία του να δίνεις
Ανικανότητα εμπάθειας
Στεναχώρια, λύπη
Άγχος, ανησυχία
Ταχυκαρδίες
Καρδιακή νεύρωση.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:

4 σταγόνες 4 φορές την ημέρα.

Ε.Α. 7
Κεφαλαλγία, αυχενικοί πόνοι

ΣΥΝΘΕΣΗ:

 • DANDELION
 • HORN BEAM
 • LAVENDER
 • LILAS
 • PAW-PAW

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

 • Για τη διάλυση των μυϊκών πόνων και την ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων. Για την πνευματική κούραση που επαναλαμβάνεται.
 • Για τη διάλυση της μπλοκαρισμένης ενέργειας σε επίπεδο της σπονδυλικής στήλης, κάνοντας τη να ρέει προς τα πάνω ελευθερώνοντας και τα ενδεχόμενα αυχενικά μπλοκαρίσματα.
 • Για τη χαλάρωση των συναισθηματικών πιέσεων που συγκεντρώνονται στους μύες. Αυξάνει την δεκτικότητα των κοσμικών επιδράσεων εξαιτίας της χαλάρωσης του σώματος. Χρήσιμο στη σωματική εργασία.
 • Για όποιον έχει μία απόλυτη άποψη για τη ζωή.
 • Για την ηρεμία του νευρικού συστήματος, εκτεθειμένο σε πολλά ερεθίσματα: όταν ο τρόπος σκέψης ή τρόπος ζωής έχουν ισχυρά και βαριά αποτελέσματα στο νευρικό σύστημα. Για αρρώστιες που ξεκινούν απ’ το νευρικό σύστημα, όπως ο πονοκέφαλος.
 • Κατά της ανικανότητας του να λύσουμε τα προβλήματά μας, όταν υποχρεωνόμαστε να πάρουμε μια απόφαση.
 • Βελτιώνει την επικοινωνία με τον ανώτερο εαυτό μας.
 • Δίνει ηρεμία και καθαρότητα σκέψης.
 • Για την αφομοίωση νέων ιδεών και πληροφοριών, πάνω απ’ όλα όταν υπάρχει η αίσθηση υποβίβασης, κατωτερότητας.
 • Ελαφρύνει το βάρος των προβλημάτων και μας οδηγεί σε εξελίξεις εκ των οποίων θα βρούμε τις λύσεις.
 • Ανυψώνει το ηθικό και προλαμβάνει το σύνδρομο της κατάθλιψης.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:

Πονοκέφαλος.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:

4 σταγόνες 4 φορές την ημέρα. Σε οξεία φάση ή σε περίπτωση επιδείνωσης 4 σταγόνες κάθε ώρα μέχρι βελτίωσης.


Ε.Α. 8
Αϋπνία

ΣΥΝΘΕΣΗ:

 • ASPEN
 • BORONIA
 • CHAMOMILLE
 • MILKWEEK
 • SAINT JOHN’S WORT
 • VALERIANA

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

 • Ελευθερώνει το μυαλό από βασανιστικές σκέψεις: ησυχάζει, ηρεμεί και γαληνεύει το μυαλό. Είναι το γιατρικό για εξάλειψη των βασάνων και των έμμονων ιδεών: σκέψεις, γεγονότα, καταστάσεις ή ιδέες που είναι μπλοκαρισμένες. Ενισχύει τη συγκέντρωση και την τάση για δημιουργία.
 • Για την απεξάρτηση από τα καταπραϋντικά και τα υπνωτικά.
 • Επιτρέπει την επανάκτηση της ηρεμίας σε περίπτωση συναισθηματικών αναταραχών, προσφέρει διαύγεια.
 • Ίαμα που γαληνεύει, σε φάσεις άγχους και αποκορύφωσης συναισθηματικής φόρτισης.
 • Απελευθερώνει απ’ τους εφιάλτες, από τους νυχτερινούς φόβους, από τις κρίσεις υπνοβασίας και από τα βραδινά ξυπνήματα ακολουθούμενα από αϋπνία.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:

Αϋπνία
Νυχτερινή ανησυχία
Νυχτερινά ξυπνήματα
Φόβος σκοταδιού

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:

4 σταγόνες 3 φορές ημερησίως. Τελευταία δόση λίγο πριν τον ύπνο. Σε περίπτωση αγρυπνίας 4 σταγόνες και επανάληψη. Οι σταγόνες δεν προκαλούν εξάρτηση.


Ε.Α. 9
Ανοσοποιητικό σύστημα, Κατάθλιψη

ΣΥΝΘΕΣΗ:

 • BEECH
 • BUSH FUCHSIA
 • ECHINACEA
 • ILLAWWARA FLAME TREE
 • MACROCARPA
 • OLIVE
 • SELF HEAL
 • YARROW
 • YARROW SPECIAL FORMULA

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

 • Για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, όταν είναι εξαντλημένο και στερημένο από φυσικά αντισώματα.
 • Δρα επιλεκτικά στην επίφυση, στον θύμο αδένα, στα επινεφρίδια, στους ενδοκρινείς αδένες.
 • Για όποιον εκφράζει κριτικές απόψεις και μομφή για τους άλλους και έχει την ανάγκη για αποδοχή και ανοχή απ’ το περιβάλλον του.
 • Δίνει δύναμη και ώθηση στην ανανέωση. Κατά της εξάντλησης μετά από μακρύ «αγώνα» και όταν οι φυσικές δυνάμεις είναι σε συνεχή άσκηση.
 • Τονίζει την εσωτερική δύναμη για αυτοανάρρωση, διεγείρει την αυτοαποδοχή και την έρευνα της εσωτερικής προσπάθειας για την επίτευξη της ευημερίας. Πάνω από όλα για όποιον έχει δοκιμάσει σκευάσματα χωρίς όφελος και για όποιον έχει ανάγκη να βρει μέσα του την υγεία.
 • Ίαμα για όποιον έχει ήδη δοκιμάσει θεραπείες και δεν έχει πια εμπιστοσύνη στο ότι θα αναρρώσει. Δρα σε συνεργασία με άλλες θεραπείες και με ιάματα της ίδιας σύνθεσης.
 • Ξαναγεννά τη διάθεση για ζωή, μηδενίζει την κούραση.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:

Αδυναμία του ανοσοποιητικού συστήματος
Συχνές ωτίτιδες
Συχνές αμυγδαλίτιδες
Συχνές βρογχίτιδες
Συχνές κυστίτιδες
Ιώσεις
Μολύνσεις

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:

4 σταγόνες 4 φορές ημερησίως. Σε ειδικές περιπτώσεις μέχρι 50 - 60 ημέρες.


Ε.Α. 10
Παλιά τραύματα

ΣΥΝΘΕΣΗ:

 • GRAB APPLE
 • DOGWOOD
 • GOLDEN EAR DROPS
 • STAR OF BETHLEHEM
 • YERBA SANTA
 • WALNUT

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

 • Ελευθερώνει από τους δεσμούς των παλιών τραυμάτων και υποδεικνύει μια αρμονική εξέλιξη και ένα σταθερό βήμα προς τη πραγμάτωση.
 • Βοηθάει να σπάσουν οι αλυσίδες που μας «δένουν» με γεγονότα του παρελθόντος και μακρινές σκέψεις.
 • Καθαρίζει το πνεύμα και το οργανισμό όταν είναι «μολυσμένα».
 • Ελευθερώνει τα ενεργητικά μπλοκαρίσματα.
 • Για την ανάληψη και την εύρεση διεξόδου στα επίπονα συναισθήματα που προέρχονται από την παιδική ηλικία, όσον αφορά κυρίως στη βίωση τραυματικών εμπειριών αν (μέχρι στιγμής έχουν εξακριβωθεί) έχουν φτάσει στο στάδιο της συνειδητοποίησης. Μπορεί να ωθήσει σε κρίση σπασμωδικού κλάματος.
 • Κατά του υπερβολικού «παγώματος» των συναισθημάτων και στάσης συχνά συνδεδεμένης με τραύματα εσωτερικά και καταχρήσεις.
 • Για όποιον αρνείται την παρηγόρηση από άλλους μετά από ένα τραύμα και άσχημα νέα.
 • Βοηθάει να ξεπεραστούν τα ψυχικά μπλοκαρίσματα και η άρνηση του πόνου.
 • Διαλύει την διαρκή συναισθηματική πίεση, εσωτερική και επίμονη, που έχουν ως συνέπεια την έλλειψη επικοινωνίας και την απομόνωση.
 • Για το σπάσιμο των δεσμών της εξάρτησης, για την απόκτηση αυτονομίας και ανανέωσης.
 • Για να είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση.
 • Προσφέρει πνευματική σταθερότητα και περιορισμό της συναισθηματικής φόρτισης.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:

Παλιά τραύματα
Σπάσιμο των δεσμών με το παρελθόν
Shock προερχόμενα απ’ το παρελθόν
Καταχρήσεις, βία, απογοητεύσεις, χωρισμοί που έχουν γίνει στο παρελθόν αλλά είναι ακόμα ζωντανοί.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:

4 σταγόνες 3 φορές την ημέρα. Σε περίπτωση επανεμφάνισης αισθημάτων προερχόμενα από τραύματα του παρελθόντος, 4 σταγόνες κάθε 2 ώρες μέχρις εξαφάνισης των συμπτωμάτων.


Ε.Α. 11
Έντερο

ΣΥΝΘΕΣΗ:

 • CALIFORNIA PITCHER PLANT
 • GRAB APPLE
 • MOUNTAIN PENNYROYAL
 • PAW-PAW
 • SAGEBRUSCH
 • SNAPDRAGON

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

 • Βοηθάει στην πέψη και στην αφομοίωση των τροφών.
 • Χαλαρώνει τα όργανα του πεπτικού συστήματος.
 • Βοηθάει στην αρμονική ολοκλήρωση των φυσικών και πνευματικών παλμών επιτρέποντας να ζούμε σε όλες τις διαστάσεις την καλή φυσική μας κατάσταση.
 • Για την εσωτερική εξισορρόπηση σε σχέση με συγκεκριμένες απαιτήσεις της ζωής.
 • Ως καθαρτικό φάρμακο, διευκολύνει την κατανόηση των θεμελιωδών απόψεων του «εγώ».
 • Βοηθάει στη λύση της αδυναμίας της επικοινωνίας, για όποιον αδυνατεί να εκφραστεί και υποθάλπει κατασταλτικά αισθήματα.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:

Εντερικός ρυθμιστής
Τεμπέλικο έντερο, στύψη
Διάρροια
Κράμπες
Κοιλιακοί πόνοι από σπαστικές κολίτιδες.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:

4 σταγόνες 4 φορές ημερησίως.


Ε.Α. 12
Καταχρήσεις, Εξάρτηση, Εθισμός

ΣΥΝΘΕΣΗ:

 • CAYENNE
 • GRAB APPLE
 • LILAS
 • MARIPOSA LILY
 • MILKWEED
 • MORNING GLORY
 • SAGEBRUSH
 • SEGUARO
 • SNAPDRAGON

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

 • Εναντίον κάθε τύπου εθισμού και κατά των αυτοτιμωριών και καταστροφικών συνηθειών.
 • Για την αποτοξίνωση του σώματος και της ψυχής, καθαρίζει το σώμα από κάθε αίσθηση ατέλειας και ακαθαρσίας. Για την αρμονική ολοκλήρωση με τον κόσμο, για να μην αισθανόμαστε αποκλεισμένοι και μη αποδεκτοί.
 • Συγκροτεί ενέργεια κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης για να αντιμετωπίζουμε τη ζωή με σθένος, εμποδίζοντας την κατάπτωση στις πρώτες κακοτυχίες.
 • Ισχυρός καταλύτης για την κίνηση της θέλησης, για την αντιμετώπιση της αδράνειας, για την ολοκλήρωση των στόχων.
 • Για την παύση χρόνιων συνηθειών.
 • Όταν μία θεραπεία δεν έχει αποτελέσματα, φέρνει ραγδαίες αλλαγές.
 • Κατά των αιφνίδιων αλλαγών της διάθεσης και των συναισθηματικών ενοχλήσεων.
 • Προλαμβάνει τα μανιοκαταθλιπτικά σύνδρομα.
 • Κατά των βλαβερών συνηθειών (καπνός, αλκοόλ, φαγητό) οφειλόμενα σε ανησυχία και άγνωστα τραύματα.
 • Αποκαθιστά τη μετριοπάθεια της ζωής, την ευχαρίστηση της ισορροπίας (λίγο, μα καλό), την ζωτικότητα, την ενεργητικότητα.
 • Βοηθάει στο να αναγνωρίζουμε και να εκφράζουμε τα εσωτερικά μας συναισθήματα.
 • Εξισορροπεί την προσωπικότητα.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:

Καταχρήσεις, εθισμός, εξάρτηση από: αλκοόλ, καπνό, καφέ, ναρκωτικά.
Για την απελευθέρωση από κάθε δεσμό εξάρτησης και κρίσεις εγκράτειας.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:

4 σταγόνες 4 φορές ημερησίως. Σε περιπτώσεις κρίσης, εγκράτειας ή απεξάρτησης , 4 σταγόνες κάθε ώρα μέχρι βελτίωσης.


Ε.Α. 13
Μάθηση, Μνήμη

ΣΥΝΘΕΣΗ:

 • BUSH FUCHSIA
 • COSMOS
 • ISOPOGON
 • MADIA
 • PAW- PAW
 • RABBITBRUSH
 • SHASTA DAISY

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

 • Για την ολοκλήρωση νέων πληροφοριών, για την αφομοίωσή τους.
 • Για να μαθαίνουμε από τις εμπειρίες μας, εστιάζοντας την προσοχή στις λεπτομέρειες.
 • Φέρνει πνευματική ευκαμψία και καθαρότητα, εναρμονίζει τις εγκεφαλικές ζώνες: το δεξί ημισφαίριο με το αριστερό, το παλιό με το καινούργιο.
 • Για να μάθουμε να ελέγχουμε τις καταστάσεις, οι οποίες απαιτούν προσοχή σε περισσότερες από μία κατεύθυνση ταυτοχρόνως.
 • Κατά της διάχυσης των ιδεών, βοηθάει στο να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη του προβλήματος.
 • Βοηθάει στο να λύσουμε τα προβλήματα, βελτιώνοντας την επαφή με τη διαίσθηση.
 • Διευκολύνει την ισορροπία μεταξύ λογικής και λειτουργικότητας και μεταξύ της διαίσθησης και της δημιουργικότητας, δηλαδή την ενσωμάτωση του αρσενικού και του θηλυκού.
 • Δίνει κουράγιο και καθαρότητα όταν πρέπει να μιλήσει κάποιος δημοσίως και ικανότητα να εκφράζει καθαρά τις πεποιθήσεις του.
 • Είναι μεγάλη βοήθεια για τις δραστηριότητες των καθηγητών, δημοσιογράφων, συγγραφέων κλπ.: ενισχύει τη συγκέντρωση και την έκφραση.
 • Γι’ αυτούς που ζούνε πολύ πνευματικά, χαρακτηρίζονται από τη διάνοια και ζούνε συχνά ένα χωρισμό μεταξύ καρδίας και λογικής.
 • Για όποιον ασκεί έλεγχο χάρη στο πείσμα και την επιμονή του.
 • Επιτρέπει την αναπλήρωση ικανότητας και ξεχασμένων πληροφοριών.
 • Ενισχύει τις διαισθητικές πορείες που φέρνουν λύσεις.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:

Διευκολύνει τη μάθηση
Μνήμη
Εστίαση
Συγκέντρωση
Καθαρότητα
Αφομοίωση και ολοκλήρωση, ενσωμάτωση των εμπειριών, των μαθημάτων του παρελθόντος.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:

4 σταγόνες 4 φορές την ημέρα.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

Τα «ΕΝΕΡΓΑ ΑΝΘΗ» παρουσιάζονται σε υγρή μορφή σε συσκευασία των 20ml, αποτελούνται από 1/3 μπράντι και 2/3 νερό, περιέχουν τις διάφορες ουσίες από τα άνθη, ειδικά μελετημένες και εναρμονισμένες, αξιοποιώντας τη συνέργεια της δράσης τους για να δώσουν το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Η λήψη των σταγόνων γίνεται με το σταγονόμετρο, 4 σταγόνες 4 φορές ημερησίως 15 λεπτά πριν από τα γεύματα ( το πρωινό, πριν από τα κυρίως γεύματα και πριν το μπάνιο ). Είναι προτιμότερο να κρατάμε τις σταγόνες στο στόμα για να επιτρέπεται η απορρόφηση της θεμελιώδους δράσης τους.

Η διάρκεια της χορήγησης ποικίλει ανάλογα με τη φυσική ή ψυχική ασθένεια. Κατά μέσο όρο η λήψη του σκευάσματος πρέπει να διαρκέσει περίπου 30 ημέρες, αλλά η θεραπεία μπορεί να κρατήσει και 50 -60 μέρες περιπτώσεις.

Αν ο θεραπευτής κρίνει κατάλληλο, μπορεί να επαναληφθεί η χορήγηση των ανθοϊαμάτων για νέο κύκλο θεραπείας μετά από ένα μήνα παύσης.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:

 • 4 σταγόνες 4 φορές ημερησίως.
 • 4 σταγόνες κάθε ώρα (σε περίπτωση επιδείνωσης).


ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

30 - 60 ημέρες.

Συμβουλεύεται η αποφυγή της πρόσληψης διεγερτικών ουσιών ή αγγειοσυσταλτικών όταν γίνεται λήψη ανθοϊαμάτων. Για να δυναμώσουμε το αποτέλεσμα των ανθοϊαμάτων συνιστάται, να στάζουμε 4 σταγόνες από τα «ΕΝΕΡΓΑ ΑΝΘΗ» στο δέρμα της κοιλιάς και να κάνουμε μασάζ με τα χέρια προς την «φορά των δεικτών του ρολογιού», κάθε μέρα, πριν την κατάκλιση.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της θεραπείας μπορεί να υπάρξει μια αίσθηση πνευματικής σύγχυσης και μια δυσκολία στη συγκέντρωση και να πάρουν «φωτιά» τα προβλήματα. Είναι μια παροδική αντίδραση, που διαρκεί τρεις με τέσσερις ημέρες και εξαφανίζεται μόνη της, χωρίς καμία θεραπευτική παρεμβολή.

Επιδείνωση της ψυχο-συναισθηματικής κατάστασης: Την πρώτη εβδομάδα μπορεί επίσης να διαπιστώσουμε μια επιδείνωση της αίσθησης του πόνου, του άγχους, του θυμού. Επίσης και αυτό είναι ένα περαστικό φαινόμενο που διαρκεί λίγο χρονικό διάστημα και εμφανίζεται με επιδείνωση των φυσικών συμπτωμάτων.

Οι πρώτες αισθήσεις του «καλώς έχειν» που έχουν αναφερθεί από κάθε ασθενή είναι βαθιά εσωτερική γαλήνη, αρμονία, χαρά. Τα συμβάντα της ζωής δεν τον αναστατώνουν πια όπως πριν, καταφέρνει να τα αποδέχεται ως φυσική ροή της ζωής, να καταλαβαίνει καλύτερα επίσης την αναγκαιότητα του επόμενου. Όλα γίνονται αντιληπτά με μεγαλύτερη ηρεμία. Με τα αποστάγματα των ανθέων καταφέρνουνε να γνωρίσουμε διαφορετικά επίπεδα του «είναι» που ίσως να μην τα βιώναμε πριν, και επιτρέπουν να αντιληφθούμε την διάσταση των πραγμάτων, κυριολεκτικά με έναν άλλο τρόπο. Η αίσθηση αυτή θα συνεχίσει να υπάρχει στον καθένα χάρις σ’ ένα πνεύμα ανανέωσης της ΑΓΑΠΗΣ, ανεξάρτητα από της συνέχιση της λήψης των «ΕΝΕΡΓΩΝ ΑΝΘΕΩΝ», που αποδεδειγμένα, αληθώς, δεν οδηγούν σε εξάρτηση.

Το χαρακτηριστικό της θετικής έκφρασης των «ΕΝΕΡΓΩΝ ΑΝΘΕΩΝ» είναι ότι το αποτέλεσμα τους παρατείνεται σε βάθος χρόνου και αποκτά διάρκεια, όταν αναπτύσσεται μεγαλύτερη αγάπη των ατόμων τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ

ΕΑΝ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

 • Πεπτικά προβλήματα (ευερέθιστο κόλον, συνοδευόμενο από μία αίσθηση «κακής γεύσης στο στόμα»), συνιστάται «Ε.Α. 11», συνδυασμένο με το «Ε.Α. 10», θεωρείται ότι το έντερο είναι η αποθήκη παλιών συναισθηματικών περιεχομένων.
 • Διάχυτη κόπωση, πρέπει να εκτιμήσουμε εάν αναπαύεται αρκετά και πως είναι η ποιότητα του ύπνου. Εάν δεν αναπαύεται καλώς, χρησιμοποιούμε το «Ε.Α. 9», με το «Ε.Α. 8» (αυτό το τελευταίο το προσθέτουμε πριν το βραδινό φαγητό και πριν να πάει να κοιμηθεί). Αντίθετα, όταν εμφανίζει πνευματική κόπωση, το «Ε.Α. 9» αντικαθίσταται με το «Ε.Α. 13».
 • Το να είναι «πολύ στρεσαρισμένος» εάν εμφανίζεται υπερευαίσθητος, με τα νεύρα τεντωμένα, συνιστάται «Ε.Α. 1», που θα συνδυαστεί με το «Ε.Α. 3», εάν ο ασθενής υποφέρει επίσης και από πνευματική σύγχυση.
 • Εκδηλωμένη νωθρότητα, συνιστάται η χρήση του «Ε.Α. 8» για να ρυθμιστεί ο ύπνος, με την πρόσθεση του «Ε.Α. 9», εάν ο ασθενής βγαίνει από μία περίοδο μεγάλης κοπώσεως, ακόμα κι αν συνοδεύεται από κρυολόγημα ή μικρές αρρώστιες. Συνιστάται αντίθετα, το «Ε.Α. 2» στη θέση του «Ε.Α. 9», εάν το άτομο είναι ηλικιωμένο, πολύ δοκιμασμένο, αδειασμένο.
 • Μια κατάσταση γενικής ευ ερεθιστικότητας, μια εκ δηλούμενη κριτική συμπεριφορά συνοδευόμενη από μια «σκλήρυνση» τόσο φυσική όσο και πνευματική, συνίσταται «Ε.Α. 3», ακόμη κι αν δεν εκδηλώνεται μια αλλεργία σε φυσικό επίπεδο.
 • Όταν ένα άτομο δύσπιστο και ασταθές, που δοκιμάζει τόσα πράγματα γιατί πιστεύει πως τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει στη περίπτωσή του, χρησιμοποιούμε πρωτ’ απ’ όλα «Ε.Α. 12».
 • Πνευματική σύγχυση, σκοντάφτει, χάνει τα πράγματα, και υποστηρίζει ότι δεν καταφέρνει να πραγματοποιήσει από πού έχει στο μυαλό, συνιστάται «Ε.Α. 13».
 • Ότι το να είναι σε μια μαύρη περίοδο της ζωής, αισθάνεται καταδιωκόμενος από την συστοιχία, από αντίθετα γεγονότα, θα χρησιμοποιήσει «Ε.Α. 1», συνδυασμένο με το «Ε.Α. 10» .
 • Έλλειψη βούλησης, ενθουσιασμού, εγκαρτέρησης, συνίσταται «Ε.Α. 2», με το «Ε.Α.4», για τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα, που δεν επιτρέπουν την ροή της ενέργειας.
 • Ότι είναι τρωτός στις εξωτερικές εξαρτήσεις, τόσο φυσικές όσο και συναισθηματικές οφειλόμενες τόσο στο περιστασιακό περιβάλλον, όσο και στα πρόσωπα με τα οποία έρχεται σε επαφή, θα συνταγογραφηθεί «Ε.Α. 1», συνοδευόμενο με το «Ε.Α. 4»
 • Κακό από έλλειψη αγάπης, χρειάζεται «Ε.Α. 6». Για οποιοδήποτε φυσικό πρόβλημα αναφερόμενο στην καρδιά ή, αντίθετα, συνδεδεμένο με το συναίσθημα και τη συγκίνηση και που επανεξετάζει την έννοια της κατοχής, αλλά επίσης την επιθυμία να κρατάει τις αποστάσεις από συγκινησιακούς παράγοντες, συνιστάται «Ε.Α. 6», συνδυασμένο με το «Ε.Α. 12».
 • Όταν είναι ταλαιπωρημένος από δυσκαμψία του λαιμού, των ώμων, από αυχενικό σύνδρομο ή από πονοκέφαλο οφειλόμενο από πολλές σκέψεις, έχει ανάγκη να συνδυάσει το «Ε.Α. 7» και «Ε.Α. 13».
 • Μειωμένη αυτοεκτίμηση, ή κατάθλιψη, φυσική ή συγκινησιακή, συμβουλεύεται «Ε.Α. 9», στο οποίο προστίθεται το «Ε.Α. 13».

Ενδιαφέρον είναι να προτείνουμε πάντα, ένα μήνα πριν τα γενέθλια, την λήψη του «Ε.Α. 10» μαζί με το «Ε.Α. 12», αυτή είναι μία περίοδος κατά την οποία μειώνεται η ζωτική ενέργεια, υπολογίζεται πως έχει περάσει ένας άλλος χρόνος και ζυγίζει τη ζωή του σε βάθος με το «Ε.Α. 12» επανακτά την ζωτική ενέργεια, με το «Ε.Α. 10» διαλύονται οι παλαιές αρνητικές καταστάσεις.

Για τις δίαιτες που σκοπεύουν στην απώλεια βάρους, χρησιμοποιούμε «Ε.Α. 12» και «Ε.Α.4». Εάν ο ασθενής είναι ένα άτομο που αντιστέκεται αντικαθιστούμε το «Ε.Α. 4» με το «Ε.Α. 3».

Όταν θέλουμε να προτείνουμε ένα ωφέλιμο καθαριστικό για όλα τα επίπεδα, χρησιμοποιούμε το «Ε.Α. 12».

Για οποιοδήποτε τύπο πόνου συνδεδεμένο με ακαμψία προτείνουμε «Ε.Α. 5». Αν υπάρχει ακόμα και ένα μπλοκάρισμα της κινητικότητας (στραβολαίμιασμα, συσπάσεις κλπ.) προσθέτουμε επίσης το «Ε.Α. 4».

Όταν έχουμε ανάγκη να κάνουμε να ρέει η μπλοκαρισμένη ζωτική ενέργεια του παρελθόντος, πριν από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία χρησιμοποιούμε το «Ε.Α. 10».

Για να βοηθήσουμε τον ασθενή να βγει από ένα βασανιστικό κύκλο μιας κατάστασης που φαίνεται αξεπέραστη χωρίς μια εξωτερική παρέμβαση, διαλέγουμε «Ε.Α. 12» μαζί με το «Ε.Α. 10», τόσο αν θεραπεύσουμε μια συγκινησιακή παθολογία όσο και πνευματική.

OTI TESTER

Η χρήση των φιαλιδίων ελέγχου των «ΕΝΕΡΓΩΝ ΑΝΘΕΩΝ» με βιοηλεκτρονικά μηχανήματα όπως OTITESETER και VIALTEST, επιδεικνύει αρκετό ενδιαφέρον, σε βαθμό που ανακοινώνουμε αμέσως σε ποια φάση, σε ψυχοσωματικό επίπεδο, βρίσκεται ο ασθενής, και η απάντηση επιτρέπει να προσαρμοζόμαστε στα συναισθήματα που ο ασθενής ζει αυτή τη στιγμή.

Εάν το test επισημαίνει μία αντίδραση με:

 • Ε.Α. 1: βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα άτομο που φορτώνει ηλεκτρομαγνητικό stress. Για να συνεχίσουμε το test, είναι προτιμότερο να αφήσουμε το φιαλίδιο σε παρακαταθήκη.
 • Ε.Α. 2: το άτομο είναι εξαντλημένο σε βάθος, έχει χάσει ενθουσιασμό, εσωτερική δύναμη και αντίσταση. Αισθάνεται γέρος μέσα του.
 • Ε.Α. 3: αλλεργικό άτομο, μη ανεκτικό, υπερευαίσθητο σε εξωτερικά κρυολογήματα.
 • Ε.Α. 4: ανασύρει (βγάζει) ένα πρόσφατο τραύμα, που μπλόκαρε την ενέργεια του ασθενούς. Και σ’ αυτήν την περίπτωση επίσης, όπως για το Energy n.1, συνίσταται να κρατηθεί το φιαλίδιο παρακαταθήκης.
 • Ε.Α. 5: είμαστε μπροστά σ’ ένα άτομο δύσκαμπτο, λίγο βολικό, άτομο με μυοσκελετικά τραύματα, που ζει τον πόνο με ηρωικό τρόπο, μη αναγνωρίζοντάς τον και συγκρατώντας τον μέσα στον εαυτό του.
 • Ε.Α. 6: άτομο με συναισθηματικά προβλήματα, σεβόμενο τόσο τον εαυτό του όσο και τους άλλους, είναι προικισμένο με έναν συναισθηματισμό πολύ εκφρασμένο, ακόμη και αν τον κρύβει.
 • Ε.Α. 7: ο ασθενής υποφέρει από πνευματική ακαμψία, οφειλόμενη σε υπερβολή υποχρεώσεων και πολύ έντονων ερεθισμάτων, διαλέγει να μην τ’ αφήσει να πάνε, επομένως δεν χαλαρώνει ποτέ ολοκληρωτικά.
 • Ε.Α. 8: Το άτομο υποφέρει από αϋπνία και από επαναλαμβανόμενους φόβους, συχνά έχει εφιάλτες που προέρχονται από υπερβολικές αρνητικές σκέψεις μερικές φορές κυριολεκτικά δυσοίωνες.
 • Ε.Α. 9: καταθλιπτικά εξαντλημένο άτομο, με μειωμένη την ικανότητα του ν’ ανταποκριθεί σε φυσικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο.
 • Ε.Α. 10: ο ασθενής είναι συνδεδεμένος με μπλοκαρισμένες ιδέες του παρελθόντος που, όμως μεταφέρονται συνέχεια στο παρόν, με επακόλουθο την δυσκολία της καθημερινής ζωής.
 • Ε.Α. 11: χορηγείται σε ένα άτομο που μεταθέτει, ακατάστατο πάνω απ’ όλα στην διατροφή, δεν χονεύει την τροφή, ούτε τις καταστάσεις και συχνά «κρατά» την εντερική λειτουργία.
 • Ε.Α. 12: το άτομο ζει καταστάσεις φυσικής, συναισθηματικής και πνευματικής εξάρτησης.
 • Ε.Α. 13: ο ασθενής είναι συγχυσμένος, έχει μικρή μνήμη, είναι αφηρημένος και απρόσεκτος.